Generació Digital 1ª temporada

«Generació digital» és originalment un programa de ràdio setmanal dedicat a la culturai l’entreteniment digital des del 2003. Mantenint la filosofia, l’equip de redacció i de col·laboradors del programa de ràdio ara es converteix també en programa de televisió.

Capítol 1: Òscar Dalmau

La cultura digital ha envaït la vida quotidiana. Els nous dispositius electrònics han fet que canviï la manera com entenem el nostre entorn, les nostres relacions i el nostre consum cultural. La indústria de l’oci digital va generar l’any passat més de la meitat de tots els ingressos en cultura, amb un volum superior al de la indústria musical i la indústria cinematogràfica juntes. Aquest fenomen té moltes explicacions, però la més evident és que, per primera vegada a la història, arriba a l’edat adulta una generació que ha crescut en paral·lel amb les innovacions de la cultura digital. Una generació que va créixer amb els primers ordinadors Spectrum i que els ha seguit fins a les actuals Playstation.

Capítol 2: Laia Ferrer

Ensenyem la faceta més digital de la periodista de TV3 Laia Ferrer, que ens explica com les noves tecnologies l’ajuden en la feina de periodista. La Laia, que viatja per tot el món seguint la Fórmula 1, recomana pàgines web útils per planificar viatges i explica a quins jocs està enganxada. Amb la realitat augmentada descobrim una nova tecnologia que ens facilita la vida i que a casa nostra ja s’aplica en àmbits de la vida quotidiana. A més, abordem la visió més revolucionària de la realitat augmentada amb el dissenyador i director de pel·lícules Keiichi Matsuda. I l’equip del programa surt al carrer per descobrir Itinerarium: una aplicació de rutes pel mòbil. Tant es poden crear rutes personals d’oci per diferents països com seguir les de personatges coneguts. El creador de Super Mario ocupa l’apartat d’anècdotes per conèixer les curiositats de la seva professió. I per últim ens acostem als que, segons els «game masters», són els personatges de videojocs més inversemblants de la història, com el Capitán Sevilla que guanya superpoders menjant «morcillas» radioactives.

Capítol 3: Àngel Llàcer

Mostrem la faceta més digital del director i actor Àngel Llàcer, que confessarà quina és la raó per la qual utilitza les xarxes socials. Amb ell parlaran d’alguns videojocs i cantaran al conegut Singstar, mentre ens dóna algun consell per lligar. Els trols, uns personatges poc tractats, seran al centre del tercer programa. Explicaran com funcionen aquests usuaris que tenen com a objectiu provocar o crear controvèrsia a les comunitats digitals, descobriran la iconografia que hi ha a internet per representar-los i mostraran com qualsevol pot acabar convertit en un trol. A l’espai de la Start-up, tractaran lmpure, una eina creada per l’empresa barcelonina Bestiario que permet visualitzar dades de forma gràfica. Steve Jobs i Apple ocuparan l’espai de l’anecdotari i, aquest cop, el rànquing pensat per l’equip del «Generació digital» parlarà dels que consideren els pitjors videojocs de tota la història.

Capítol 4: Albert Monteys

Comprovarem el nivell de digitalització d’Albert Monteys, que explicarà per què no està gaire lligat al web 2.0. Amb ell parlem sobre tecnologia i xarxes socials mentre dibuixem personatges de videojoc, al pur i divertit estil Monteys. La geolocalització serà el tema central. Mostrem algunes aplicacions que l’utilitzen per oferir serveis als usuaris, com per exemple Binggo, que informa de les ofertes que tens més a prop. També veurem com, gràcies a la xarxa social Foursquare, es pot arribar a ser l’alcalde de la cafeteria o plaça preferida. L’espai de la Start-up està dedicat a Digital Legends, l’empresa catalana que es dedica a desenvolupar videojocs per a mòbils i tauletes. La menció d’un dels seus jocs durant la presentació mundial de l’Iphone va ajudar que l’empresa fes el seu salt més alt, que els va portar directes a l’èxit. Google, els seus integrants i la seva creació ocupen l’espai de l’anecdotari, i aquest cop, el rànquing pensat per l’equip del «Generació digital» parla dels videojocs més venuts de tots els temps, com el Pokemon o el Tetris.

Capítol 5: Manu Guix

El pòquer i Oonair són els temes principals del Generació Digital d’aquesta setmana amb la companyia del famós músic Manu Guix. Cada cop es posa més de moda jugar en línia a pòquer. La guia en aquest viatge virtual cap al joc de cartes serà Ricard Bozicevich, el jugador professional de pòquer més conegut com a «Conejo Loco».

Capítol 6: Juanjo Sáez

A «Generació digital» coneixerem el dibuixant de la sèrie «Arròs covat», Juanjo Sáez, en la seva faceta més digital, que s’inclina cap als productes Apple. Ens deixarà signes del seu talent al plató, amb els seus dibuixos, i ens confessarà quins són els seus referents en il·lustració.

Capítol 7: Ricard Robles

La recerca del realisme en l’animació i la desenvolupadora de videojocs, Cosmonaut Games, són els temes principals del «Generació digital» d’aquesta setmana. El codirector del Sónar, Ricard Robles, que té escassa passió pel món digital, parlarà sobre el festival de música electrònica i jugarà a un dels clàssics per excel·lència, el «Pac-man».

Capítol 8: Pastora

Les aplicacions més interessants i sorprenents per a iPhone i Android, i l’empresa catalana Digital Chocolate són els temes principals del programa d’aquesta setmana, amb la companyia del grup Pastora.

Capítol 9: Clara Segura

«Generació digital» analitzarà la faceta més digital de l’actriu Clara Segura i descobriran com en el seu dia a dia no existeixen ni l’iPhone ni l’iPod ni cap producte Apple. Jugaran amb ella al Simon mentre explica com s’ho fa per memoritzar tots els guions i no oblidar-se de res.

Capítol 10: Polseres Vermelles

La fira de videojocs més gran del món, l’E3, i l’Startup EyeOs seran els protagonistes del programa d’aquesta setmana juntament amb alguns dels actors de la sèrie «Polseres vermelles».

Capítol 11: Toni Moog

La diferència entre màquina i humà als escacs i l’startup LVP, Liga de Videojuegos Profesional, són els protagonistes d’aquesta edició de «Generació digital», que té com a protagonista l’humorista Toni Moog.

Capítol 12: Agnès Busquets i Mireia Portas

«Generació Digital»convida dues actrius del «Polònia» i «Crackòvia». Són l’Agnès Marquès i la Mireia Portas. El programa també parla de relacions «online» i d’art.