Generació Digital 2ª temporada

“Generació digital” és originalment un programa de ràdio setmanal dedicat a la culturai l’entreteniment digital des del 2003. Mantenint la filosofia, l’equip de redacció i de col·laboradors del programa de ràdio ara es converteix també en programa de televisió.

Capítol 13: Cuina amb Carme Ruscalleda

Torna el «Generació digital», amb la companyia d’una de les millors cuineres del món, Carme Ruscalleda. La tecnologia i la cuina, la Fundació Alícia i les millors apps i blogs per a gurmets, seran els principals temes del primer programa. Capítol emés el 28/09/2011.

Capítol 14: Terror amb Jaume Balagueró

Coincidint amb el festival de cinema de terror de Sitges 2011, convidem el director de cinema Jaume Balagueró. El veurem jugar a la consola amb Jordi Sellas, ens explicarà els elements primordials per produir terror i ens confessarà a quina edat va començar a jugar als jocs de «Survival horror», a més de dir-nos quin recurs d’app d’iPhone utilitza perqué no se li escapin les idees del cap. Capítol emés el 05/10/2011.

Capítol 15: Robots amb Quim Masferrer

Estem dirigits a un món ple de robòtica. El «Generació digital» també es dirigeix cap aquest mén de la tecnologia, amb la companyia de l’actor Quim Masferrer. Invenio i Pal Robòtics seran algunes de les empreses que tractarem. A més de conèixer més a fons a l’actor, parlarem amb ell sobre els robots i ens dirà quina era la seva millor joguina robòtica quan era infant, o per què els robots no poden ser humoristes. Capítol emés el 19/10/2011.

Capítol 16: Japó amb Delafé i las Flores Azules

Helena Miquel i Òscar d’Aniello, del grup de música Delafé y las Flores Azules, seran els convidats d’aquesta setmana. L’equip del programa comprovarà el seu grau de digitalització: confessaran que gairebé sempre treballen distanciats i s’uneixen a través dels programes tecnolÚgics com Skype. També jugaran amb ells al «Child of Eden» per Xbox 360, una creacié de Tetsuya Mizuguchi. Capítol emés el 26/10/2011.

Capítol 17: Espies amb KMM

Coneixerem el món dels espies i gaudirem amb companyia de dos actors i una actriu: Marc Cartes, Jordi Martínez i Núria Gago. Explicaran com els han anat els últims dies de rodatge de la sèrie de detectius «Kubala, Moreno i Manchón» que pròximament estrenarà TV3. També coneixerem els seus costats més digitals i jugarem amb ells a la XBOX 360. Capítol emés el 02/11/2011.

Capítol 18: Món medieval amb el Mag Lari

El convidat d’aquesta setmana és màgic. Ens ha vingut a visitar al programa el Mag Lari, que desvelarà amb quins jocs es va obsessionar quan era petit, quines són les xarxes socials que utilitza i quins són els objectes que col·lecciona. A més també jugarem amb ell al videojoc Medieval Games de Wii. L’edat mitjana és el tema principal del programa. Farem un repàs de tots els videojocs que s’han inspirat en aquesta àpoca. Fa molts anys que s’ha volgut recrear aquest món i per això en trobarem alguns exemples, com Robin Hood, però també visitarem l’actualitat amb Assassin’s Creed. Capítol emés el 09/11/2011.

Capítol 19: Humor amb Toni Albà i Jair Domínguez

«Generació digital» se centra en l’humor dins la xarxa, programes, aplicacions i en els videojocs amb la companyia de Toni Albà, actor del «Polònia». Ens afirma que hi ha un costat seriós en tot humorista i que té un compte anónim a Twitter. També parlem amb en @vedellconsagrat, guionista de ràdio, televisió i cinema, i ens explica com podem trobar el bon humor a Twitter. Repassem alguns dels videojocs que tenen grans dosis d’humor com «Day of the tentacle» del 1993 o «Los Simpson». Capítol emés el 16/11/2011.

Capítol 20: Superherois amb Araceli Segarra

Els herois de carn i ossos, els superherois i els seus respectius enemics, amb la companyia d’Araceli Segarra. Ens confessarà a quins videojocs jugava i quins problemes li han portat les consoles. També jugarem amb ella al «Tatsunoko vs Capcom» i es definirà com una ionqui de la tecnologia. Però què serien els superherois sense els seus corresponents enemics o malvats? També veurem alguns dels malvats que han intentat fer la vida impossible per exemple a Spiderman o al Castigador que és Kinping, un dels més forts de Marvel i l’ha retornat a l’univers dels videojocs. El Joker és un altre dels malvats estrella. Capítol emés el 23/11/2011.

Capítol 21: Smart Cities amb Josep Maria Pou

Josep Maria Pou, actor i director teatral, és el convidat de la setmana: ens confessa quin va ser el seu primer ordinador, que li agrada viatjar amb tren a causa del seu romanticisme literari i té la seva primera experiència amb un videojoc: l'»SCENE IT»!
També parlem de l’Smart City World Congress, on ens expliquen com millorar les ciutats de manera que siguin més sostenibles i més còmodes en un futur. Visitem una escola on s’aprèn a conduir trens, l’escola de Renfe situada a l’Hospitalet. El «SimCity» també ocupa un espai del programa, el videojoc on es simula la creació i organització d’una ciutat. Capítol emés el 30/11/2011.

Capítol 22: L’espai amb Manos de Topo

Ens acompanyen dos dels músics del grup Manos de Topo, M. Àngel Blanca i Rafa de los Arcos. Parlarem amb ells sobre els seus curiosos videoclips, de les xarxes socials i ens confessaran què col·leccionen. Jugarem amb ells al «Mario» de la Wii.
Seria possible construir un hotel a l’espai? Parlarem amb Xavier Claramunt, CEO i fundador de Galactic Suit que ens explicarà com n’estan dissenyant un. També veurem que és Google Sky, la nova aplicació relacionada amb el famós cercador i l’astronomia. Podrem veure planetes, estrelles, navegar per constel·lacions, pel sistema solar i nebuloses. Capítol emés el 07/12/2011.

Capítol 23: Vida sana amb Joan Corbella

La salut serà el tema del «Generació digital» amb la companyia del doctor Joan Corbella. Amb ell parlem sobre la importància de la incorporació de la tecnologia en el camp de la medicina, quina importància a internet i si alguna vegada ha jugat a algun videojoc. Capítol emés el 15/12/2011.

Capítol 23: Nadal amb Elena Gadel

Al «Generació digital» més nadalenc, els espectadors podran conèixer més a fons la convidada de la setmana, la cantant i actriu Elena Gadel. Confessarà que va demanar per Reis una Game Boy Light, que defensa l’iPhone i que té una mena de piano dins del mòbil amb qui grava algunes de les produccions. També explicarà algunes anècdotes del món del teatre i jugarà amb l’equip del programa al «Winter Stars» a la XBOX 360. I també: quin mòbil regalar per Nadal, les millors «tablets» del mercat, què són els codis Pegi i com comprar per internet amb seguretat. Per últim, a l’actualitat parlaran d'»Uncharted 3″, el nou «Zelda» per a la Wii i del «Gears of War». Capítol emés el 21/12/2011.

Capítol 24: Fotografia amb Godoy

«Generació digital» té com a convidat el fotògraf Godoy. Explicarà com va començar a fer fotos i com s’ho fa ara, parlarà de la mentida dins l’art i la fotografia i mostrarà aplicacions de mòbil dedicades a l’edició de fotos. Capítol emés el 11/01/2012.

Capítol 25: Moda tecnològica amb Gerard Solé i Berto Martínez

El tema principal del programa serà la moda més tecnològica amb la companyia d’en Gerard Solé i el Berto Martínez. Capítol emés el 19/01/2012.

Capítol 26: Motor amb Dani Clos i Francesc Rosés

«Generació digital» arriba amb un programa amb dos convidats que són veritables fòrmules 1 de les seves professions. La veterania del periodista Francesc Rosés i els coneixements del pilot Dani Clos ens faran endinsar-nos com mai en la cara oculta de les competicions automobilístiques, i ens donaran a conèixer com els cotxes que veiem cada dia al carrer beuen de les innovacions tecnològiques que fins ara nomÈs eren a l’abast de les grans escuderies. Programa emés el 25/01/2012.