Generació Digital 3ª temporada

“Generació digital” és originalment un programa de ràdio setmanal dedicat a la culturai l’entreteniment digital des del 2003. Mantenint la filosofia, l’equip de redacció i de col·laboradors del programa de ràdio ara es converteix també en programa de televisió.

Capítol 16: Viatges i tecnologia amb Albert Casals i Albert Bosch

Dos viatgers molt especials seran l’eix del «Generació digital»: portaran els espectadors a veure món a través de la xarxa, els videojocs i l’entreteniment digital. Capítol emés el 01/02/2012.

Capítol 17: Televisió per la xarxa amb les T de Teatre

«Generació digital» dedica el seu temps aquest dimecres a explorar com podem accedir a tots aquests continguts i a com ho podem fer de manera legal, segura i senzilla. Capítol emés el 09/02/2012.

Capítol 18: Música digital amb Els Amics de les Arts

Aquesta setmana l’espai se centra en la música digital, i compta amb Els Amics de les Arts com a convidats, que vindran a explicar el seu nou disc, «Espècies per catalogar», però també a confessar-nos per qué són uns fanàtics dels videojocs i com han canviat la seva música. Capítol emés el 15/02/2012.

Capítol 19: Famosos i internet amb Lluís Llongueras

«Generació digital» ha convidat el perruquer Lluís Llongueras per descobrir per qué ens motiva tant conèixer la vida dels altres, i repassarà els millors blogs de safareig, fara un cop d’ull a les pífies en línia de les «celebrities» i ens desvelarà com treballa la premsa quan ha de cobrir actes plens de glamur. Capítol emés el 22/02/2012.

Capítol 20: Mòbils amb Àlex Rigola

En ple Mobile World Congress, «Generació digital» vol descobrir la part mÈs oculta dels telèfons mòbils, veure quins aparells hi ha per a persones amb necessitats especials i saber per què en alguns llocs hi ha mÈs bona cobertura que en altres i ho farà en companyia del director de teatre Àlex Rigola. Capítol emés el 29/02/2012.

Capítol 21: Especial Mobile World Congress 2012

Per als que no van poder anar al Mobile World Congress, «Generació digital» mostra avui les novetats més destacades de la cita més important del calendari per als fabricants i desenvolupadors de tecnologia per a telefons móbils. Capítol emés el 07/03/2012.

Capítol 22: Llibres amb Mattew Tree i Martí Gironell

Els mitjans digitals han canviat per sempre la manera en qué s’escriuen, es venen i es llegeixen els llibres… o no? Aquesta és la pregunta que aborda «Generació digital» aquesta setmana, i ho fa amb dos escriptors, Matthew Tree i Martí Gironell, que explicaran algunes claus de la seva obra literària, posaran l’accent sobre com canvia l’escenari del repartiment dels drets d’autor i explicaran què són els «book trailers». Capítol emés el 14/03/2012.

Capítol 23: Censura digital amb Albert Om

«Generació digital» encara un tema polèmic, el de la censura, i l’abordarem des de moltes perspectives, plantejant més preguntes que respostes, i amb un convidat de luxe, el periodista Albert Om, amb qui parlarem d’on són els lÌmits de la llibertat d’expressió a la xarxa i de quin ha de ser el paper de la premsa en el món digital. Capítol emés el 21/03/2012.

Capítol 24: Creativitat digital amb Pilarín Bayés

«Generació Digital» dedica el programa a les coses boniques, a l’artesania que es pot fer amb les mans i que neix de la visió artística de persones que desenvolupen el seu talent a través dels mitjans digitals. Capítol emés el 28/03/2012.

Capítol 25: Nens i tecnologia, amb Ada Parellada i Dàmaris Gelaber

El futur és seu. La xarxa i els videojocs saben que són un dels seus públics principals i des de les escoles i les institucions es treballa perqué en facin un ús responsable. Els infants nadius de la Generació Digital no s’han hagut d’adaptar a les noves tecnologies perquè ja hi han conviscut des de petits, però els adults que convivim amb ells sí que hem de buscar la manera de gestionar el seu accés a les consoles i els ordinadors. Capítol emés el 04/04/2012.

Capítol 26: El català a la xarxa amb Natxo Tarrés i Quimi Portet

El català té una força imparable als nous mitjans digitals. És el vuite idioma en nombre de blogs, té edició pròpia de la Wikipèdia (amb un nombre elevadíssim de pàgines originals). Però… parlem correctament el català a la xarxa? I quines iniciatives hi ha per defensar la llengua des del mateix moment que instal·lem un programa als nostres ordinadors? Capítol emés el 11/04/2012.

Capítol 27: La religió a Internet

El darrer programa d’aquesta temporada de «Generació digital» es centrarà en les grans preguntes de l’esser humà, i examinarà si les religions encara les poden respondre. Un programa especial, amb tres convidats (mossén Josep Torrente, delegat de mitjans de comunicació del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, l’escriptor i editor Agusté Paniker, expert en religions orientals, i l’islamòleg i arabista Víctor Pallejà), que ens respondran com els grans sistemes de creences han adaptat la seva manera de fer al món digital. Capítol emés el 18/04/2012.